Anders Friberg är företagscoach, managementkonsult & mental coach

Fotografi på Företagscoach Anders FribergSom person är Anders, Social och lätt att lära känna, han är även en öppen och mycket jordnära person. Han inger ett stort förtroende och han känns trygg att vara med. Han är dessutom mycket kunnig och han delar frikostigt med sig av allt han vet. Han är dessutom genuint engagerad och entusiastisk och tillför mängder av energi.

Anders har mångårig erfarenhet som säljare i ett av världens största aluminiumföretag. Han har ensam ägt och som VD framgångsrikt drivit två tillverkningsföretag i Sverige, företagens verksamhet innehöll trading och affärer genom eget kontor i södra Kina.

Anders var under flera år styrelseordförande för hela aluminiumindustrins organisation Aluminiumriket Sverige senare Svenskt Aluminium. Anders har dessutom under flera år varit styrelseordförande för Styrelseakademin Sydost. Han sitter idag i ett flertal bolagsstyrelser som ordförande, bland annat i Handelsbanken Kvarnholmen Kalmar. Hans erfarenheter och goda insatser i styrelsearbetet i flera företag är omvittnade.

Anders har sedan mitten av 2000-talet utbildat sig till Certifierad Internationell Business Coach och Certifierad Internationell Coach. Han är utbildad Mental Tränare, Mental Coach, Certifierad Internationell NLP Practitioner och NLP Master. Anders har ett nära samarbete med Skandinaviska Ledarhögskolan och Filosofie Doktor Lars-Eric Uneståhl.

Anders har under 2011 tillsammans med SLH tagit fram ett utbildningspaket i ämnet Ett Coachande Ledarskap för VD:ar och andra ledare. 2009 sålde Anders sina tillverkningsföretag för att helt kunna ägna sig åt arbetet med att hjälpa andra. Han driver sedan dess med stor framgång sitt konsultbolag med sig själv som enda resurs. Anders har sedan starten med sin egen AF-Metod hjälpt ett otal företag, människor och organisationer att utvecklas och samtidigt må bra.

SYAB Gruppen AB (www.syab.se) den 31.1.2013
Johan Ekblad
VD

Anders åtar sig bl.a. uppdrag inom företagsstrategi, affärsutveckling och som moderator, klicka för att läsa mer.

Utbildningar:

  • Licensierad HRV Coach
  • Mental Trainer Practitioner
  • Certifierad Internationel Coach
  • Certifierad Internationel Business Coach
  • Certifierad Internationel Hypnos Coach
  • Diplomerad I Coachande Utvecklande Ledarskap
  • Diplomerad Styrelseutbildning
  • NLP Practitioner
  • NLP Masters