Referenser

Fotbollsspelaren Kennedy Bakircioglu

Publicerad 10-05-2017

Anders är som person en helt fantastisk människa att jobba med en riktig glädjespridare alltid positiv, jag tror inte att jag har sett Friberg arg någon gång under alla dessa (snart 4 år) som vi har jobbat tillsammans.

Det är alltid en skön känsla när man får träffa och tala med Anders som är en varm och positiv person.

Den Mentala träning och coachning som jag har fått av Anders har varit mycket värdefull för mig.

Jag önskar att jag hade träffat Anders tidigare i min karriär, redan när jag var som bäst, jag hade verkligen behövt den typ av snack som Anders och jag har haft nu under dessa år i Hammarby.

Anders bidrar med att reda ut saker både omkring det som sker utanför fotbollsplanen i livet och det som rör fotbollen, det har varit viktigt för mig att få ut de olika tankar som jag har burit på och det gör mig till en ännu bättre spelare.

Anders utstrålar trygghet och tillit och det har gjort att jag har kunnat var helt öppen och anförtro mig till honom när vi har haft snack.

Det är exempel på sådant som jag saknade under min tid utomlands, att ha en sån som Anders att snacka med, då hade jag troligtvis fått ut ännu mera av min tid där.

Anders var enligt min mening en av några viktiga kuggar till att vi laget fungerade så bra och att vi gick ifrån superettan upp i allsvenskan.

När vi hade det lite turbulent och hade dippar ibland som det är emellanåt i ett lag, bland spelare och i organisationen runt om oss så fans Anders alltid där och balanserade upp olika saker och diskussioner så att de alltid hamnade på en bra nivå.

Jag såg och kände hur Anders sänkte stressnivån i svåra lägen hos killarna i truppen och mentalt fick oss snabbt i balans igen.

Med tanke på att Hammarby är en så stor klubb med mycket press ifrån olika håll på oss spelare och ledare så har Anders varit mycket viktig och gjort ett fantastiskt bra jobb.

Anders tog alltid ett stort ansvar när problem uppstod, han visade alltid när han var där att han var där för att hjälpa till vilket har varit väldigt viktigt för laget och jag tror även för ledarna.

När allt emellan åt gick lätt för oss var behoven mindre i gruppen, men Anders fans alltid där även då med ett leende, glad och positiv och stödjande och man fick en klapp på ryggen och då kändes det ännu bättre.

När det är motigt vilket det blir ibland i stor klubbar som Hammarby då har det verkligen varit viktigt att ha en sådan person som Anders med i gänget.

Kennedy Bakircioglu (www.hammarbyfotboll.se) 10.05.2017
Lagkapten Hammarby fotbolls klubb

Klubbar/år
Iraklis 2003–2005
FC Twente 2005–2007
Ajax 2007–2010
Racing Santander2010–2012
Hammarby fotbollsklubb 2012-

Foto: Hammarby Fotboll